Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 45 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 45 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Heerlijke bavarois met witte chocolade en passievruchtencoulis. De passievruchtencoulis maakt deze bavarois lekker fris.
De coulis kan ook gewoon gemaakt worden van exotische vruchten of dergelijke.
200 | Gram | witte chocolade |
250 | Milliliter | room |
4 | gelatineblaadjes | |
100 | Gram | suiker (S2) |
2 | eieren | |
250 | Milliliter | volle melk |
1 | mango | |
2 | sinaasappels | |
10 | passievruchten | |
1 | meloen |
De bavarois:
- Week de gelatineblaadjes in koud water
- Klop de eidooiers met 35 gram suiker op dit ze een mooi schuim vormen (en ruban)
- Breng ondertussen de melk aan de kook.
- Voeg de melk vervolgens langzaam en al roeren aan de ruban toe.
- Bind op een zacht vuurtje. Opgelet dit mag niet koken anders gaan de eieren schiften.
- Voeg vervolgens de witte chocolade bij het mengsel en laat rustig smelten.
- Neem het mengsel van het vuur en voeg vervolgens de geweekte gelatineblaadjes toe.
- Laat vervolgens afkoelen, roer af en toe tot het lichtjes begint op te stijven.
- Klop vervolgens de slagroom half stijf, klop ook de eiwitten met 35 gram suiker stijf.
- Schep vervolgens de opgeklopte eiwitten onder de bavarois.
- Schep nadien de half opgeklopte slagroom onder het mengsel.
- Giet de bavarois in een rechthoekige schotel bedekt met boterpapier of een klein beetje olie.
- Laat verder opstijven in de koelkast.
Passievruchtencoulis:
- Pers de sinaasappels uit en snij de mango en meloen in fijne blokjes.
- Breng aan de kook tot het fruit zacht is geworden en voeg +/- 30 gram suiker toe. Afhankelijk van de zoetheid van het fruit zal u meer of minder suiker nodig hebben.
- Mix dit alles.
- Lepel de passievruchten uit en voeg dit toe aan de coulis.
- Wanneer u liever geen pitjes in uw coulis heeft kan u de passievruchten door een zeef wrijven.
- Breng nogmaals aan de kook voor +/- 3 minuten.
- Laat afkoelen
- Wanneer de coulis voldoende is afgekoeld kan men deze over de bavarois gieten.