Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 45 minuten |
Basisgerechten | Pasta's |
Recepten |
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 45 minuten |
Basisgerechten | Pasta's |
Recepten |
In Italië is het al heel lang gebruikelijk om verse pasta te kopen en deze gewoonte is nu ook overgewaaid naar andere landen. Italianen kopen hun verse pasta bij de plaatselijke pastifico of bakker. Wij moeten ons tevreden stellen met delicatessenwinkels en supermarkten. Toch merken we dat er meer en meer verse pasta te vinden is.
Toch is zelfgemaakt pasta niet te vergelijken met de verse pasta uit de winkel. De zelfgemaakte paste heeft een prachtige lichte kleur en een zeer zachte structuur. Deze structuur is heel anders dan de verse pasta die we in de winkel kopen.
Wanneer u een ei gebruikt voor de bereiding van pasta zoals hier in dit recept, is het maken van het deeg heel gemakkelijk. Het maken van het pastadeeg kan zowel met de hand al met de machine. Het maken van de pasta verschilt niet zo heel veel met de bereiding van brood.
Hoe zelf verse pasta maken?
500 | Gram | bloem |
4 | Stuk | ei |
1 | Theelepel (Metric) | zout |
2 | Eetlepel (Metric) | olijfolie |
- Meng 500 bloem en één theelepel zout.
- Maak een kuiltje in dit mengsel en doe er vervolgens 4 eieren één voor één bij. Doe er ook twee eetlepels olijfolie bij.
- Meng dit alle onder elkaar tot een stevig deeg. Kneed het deeg zeker 10 minuten, dit zorgt ervoor dat het deeg veel zachter en beter bewerkbaar wordt.
- Laat één uur rusten.
- Verdeel de pasta in bolletjes van +/- 50 gram
- Neem de pastamachine (de pasta kan ook met een deegrol worden uitgerold) en rol het deeg rolvuldig uit. Plooi het deeg 4 à 5 keer terug dicht, dit zorgt ervoor dat het deeg steviger en elastischer wordt. Zet vervolgens de pastamachine telken één stand dunner. Wanneer de pasta de gewenste dikte heeft bereikt kan men deze in de gewenste vorm snijden.