Pasta's

warning: Creating default object from empty value in /web/kode/receptenboekje.eu/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Pasta met eieren

In Italiƫ is het al heel lang gebruikelijk om verse pasta te kopen en deze gewoonte is nu ook overgewaaid naar andere landen. Italianen kopen hun verse pasta bij de plaatselijke pastifico of bakker. Wij moeten ons tevreden stellen met delicatessenwinkels en supermarkten. Toch merken we dat er meer en meer verse pasta te vinden is.

Toch is zelfgemaakt pasta niet te vergelijken met de verse pasta uit de winkel. De zelfgemaakte paste heeft een prachtige lichte kleur en een zeer zachte structuur. Deze structuur is heel anders dan de verse pasta die we in de winkel kopen.

Wanneer u een ei gebruikt voor de bereiding van pasta zoals hier in dit recept, is het maken van het deeg heel gemakkelijk. Het maken van het pastadeeg kan zowel met de hand al met de machine. Het maken van de pasta verschilt niet zo heel veel met de bereiding van brood.

Hoe zelf verse pasta maken?

Gebruikerslogin

Recente reacties