Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 20 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Hapjes |
Beschrijving
De scampi's worden gepaneerd met panko, panko is een soort paneermeel dat wordt gebruikt in de Japanse keuken. Dit paneermeel wordt zowel gebruikt om te bakken als om te frituren. Panko wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood. Panko is verkrijgbaar in bij delhaize, carrefour en makro.
Ingrediënten
8 | scampi's | |
50 | Gram | bloem |
100 | Gram | panko |
2 | Eetlepel | bieslook |
3 | Eetlepel | ajuin |
2 | Deciliter | arachideolie (men kan ook maïsolie, sojaolie,... gebruiken)) |
1 | Theelepel (Metric) | mosterd |
3 | eieren | |
peper | ||
zout |
Bereidingswijze
- Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Laat eventueel het staartje van de scampi ongepeld, dit geeft het gerecht net dat ietsje meer.
- Meng de bloem met een snuif peper en zout.
- Wentel de scampi's vervolgens eerst door de bloem, dan door het losgekloptje ei (1 ei) en op het einde door de panko. Zorg ervoor dat heel de scampi goed bedekt is met de panko.
- Laat 1 à 2 uur rusten in de koelkast. Dit zorgt voor een betere hechting van de panko aan de scampi's.
- Tartaresaus:
* Neem één eidooier en voeg er wat citroensap aan toe, klop dit los.
* Voeg de mosterd toe en een snuifje zout en peper.
* Al roerend de olie druppelgewijn toevoegen. Als de olie met de eidooier begint te binden, kan men geleidelijk aan sneller olie toevoegen.
* Neem vervolgens één hard gekookt ei en hak het eigeel fijn.
* Snij de ajuin en bieslook fijn.
* Voeg vervolgens de fijngehake eidooier en de fijngesneden ajuin en bieslook toe aan de mayonaise.
* Op smaak brengen met peper, zout en eventueel nog een beetje citroensap.
- Frituur de scampi's vervolgens 3 minuten op 180°C of bak ze in de pan.
Nota:
Tips voor de tartaresaus:
- Het citroensap kan eventueel vervangen worden door azijn,
- De eidooiers en olie moeten op kamertemperatuur zijn
- Wanneer men een wittere saus wenst kan men altijd een beetje water toevoegen.