Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 45 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Hoofdgerecht |
Beschrijving
Dit pastagerecht wordt geserveerd met een kipfilet gevuld met ricotta en spinazie.
Ingrediënten
600 | Gram | kipfilet |
400 | Gram | spinazie |
300 | Gram | tagliatelli |
1 | Theelepel (Metric) | look |
20 | Gram | peterselie |
1 | Stuk | sjalot |
100 | Gram | ricotta |
1 | Deciliter | room |
10 | Gram | boter |
Stuk | zout | |
Stuk | peper |
Bereidingswijze
- Blancheer de spinazie in licht gezouten water en laat goed uitlekken.
- Klop de kipfilet plat, kruid deze met peper en zout.
- Smeer vervolgens de ricotta op de kipfilet en schik er nadien een laagje spinazie op.
- Rol de kipfilet op en bindt op met opbindtouw.
- Bak de kipfilet aan en leg hem in een vuurvaste schotel.
- Laat de kipfilet nog 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C
- Kook de tagliatelli in gezouten water al dente.
- Ontvet de braadpan van de kipfilet;
- Hak de look en de sjalot zeer fijn en stoof aan in de braadpan.
- Voeg 1 dl room toe aan de braadpan en laat inkoken tot op sausdikte.
- Smaak af met peper en zout
- Hak de peterselie fijn
- Giet de tagliatelli af en voeg deze bij de saus. Meng dit alles.
- Haal de kipfilet uit de oven en snij deze in plakjes met een dikte +/- 1 cm.
- Voor het serveren van de pasta voegt men de fijngehakte peterselie toe.