Wijzig aantal personen:

Personen
personen
Bereidingstijd 45 minuten
Basisgerechten
ReceptenHoofdgerecht

Beschrijving

Dit pastagerecht wordt geserveerd met een kipfilet gevuld met ricotta en spinazie.

Ingrediënten

600Gramkipfilet
400Gramspinazie
300Gramtagliatelli
1Theelepel (Metric)look
20Grampeterselie
1Stuksjalot
100Gramricotta
1Deciliterroom
10Gramboter
 Stukzout
 Stukpeper

Bereidingswijze

- Blancheer de spinazie in licht gezouten water en laat goed uitlekken.
- Klop de kipfilet plat, kruid deze met peper en zout.
- Smeer vervolgens de ricotta op de kipfilet en schik er nadien een laagje spinazie op.
- Rol de kipfilet op en bindt op met opbindtouw.
- Bak de kipfilet aan en leg hem in een vuurvaste schotel.
- Laat de kipfilet nog 20 minuten verder garen in een voorverwarmde oven van 180°C
- Kook de tagliatelli in gezouten water al dente.
- Ontvet de braadpan van de kipfilet;
- Hak de look en de sjalot zeer fijn en stoof aan in de braadpan.
- Voeg 1 dl room toe aan de braadpan en laat inkoken tot op sausdikte.
- Smaak af met peper en zout
- Hak de peterselie fijn
- Giet de tagliatelli af en voeg deze bij de saus. Meng dit alles.
- Haal de kipfilet uit de oven en snij deze in plakjes met een dikte +/- 1 cm.
- Voor het serveren van de pasta voegt men de fijngehakte peterselie toe.

Gebruikerslogin