Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 1 uur |
Basisgerechten | |
Recepten | Hoofdgerecht |
Beschrijving
Deze ovenschotel met kabeljauw is handig en snel te bereiden.
Ingrediƫnten
800 | Gram | kabeljauw |
1 | Deciliter | visfumet |
1⁄2 | Deciliter | room |
200 | Gram | wortelen |
1⁄2 | bloemkool | |
100 | Gram | kerstomaten |
800 | Gram | aardappelen |
1 | Deciliter | melk |
1 | ei | |
muskaatnoot | ||
zout | ||
peper | ||
25 | Gram | boter |
25 | Gram | bloem |
Bereidingswijze
- Bereid de puree:
* Kook de aardappelen
* Purreer de aardappelen en voeg er de melk aan toe.
* Smaak af met peper, zout en muskaatnoot.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Snij de wortelen in julienne (fijne reepjes van 1mm dik en ongeveer 5 cm lang).
- Snij de kerstomaten in kwartjes.
- Pocheer de kabeljauw in de visfumet.
- Wanneer de kabeljauw gepocheerd is uit de fumet halen en reeds in de ovenschaal leggen.
- Gaar de bloemkool en de wortelen even in de visfumet tot ze al dente (beetgaar) zijn
- Bereid de vissaus:
* Maak een roux met 25 gram boter en 25 gram bloem.
* Voeg de visfumet en de room toe.
* Smaak af met peper en zout.
- Schik de groenten op de kabeljauw en overgiet met de vissaus.
- Schik de aardappelpuree vervolgens op de zijkant van de ovenschotel.
- Als laatste de kwartjes kerstomaten toevoegen.
- Laat in de oven gratineren tot het een mooi bruin korstje krijgt.