Wijzig aantal personen:
| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 1 uur |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Hoofdgerecht |
Beschrijving
Deze ovenschotel met kabeljauw is handig en snel te bereiden.
Ingrediƫnten
| 800 | Gram | kabeljauw |
| 1 | Deciliter | visfumet |
| 1⁄2 | Deciliter | room |
| 200 | Gram | wortelen |
| 1⁄2 | bloemkool | |
| 100 | Gram | kerstomaten |
| 800 | Gram | aardappelen |
| 1 | Deciliter | melk |
| 1 | ei | |
| muskaatnoot | ||
| zout | ||
| peper | ||
| 25 | Gram | boter |
| 25 | Gram | bloem |
Bereidingswijze
- Bereid de puree:
* Kook de aardappelen
* Purreer de aardappelen en voeg er de melk aan toe.
* Smaak af met peper, zout en muskaatnoot.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Snij de wortelen in julienne (fijne reepjes van 1mm dik en ongeveer 5 cm lang).
- Snij de kerstomaten in kwartjes.
- Pocheer de kabeljauw in de visfumet.
- Wanneer de kabeljauw gepocheerd is uit de fumet halen en reeds in de ovenschaal leggen.
- Gaar de bloemkool en de wortelen even in de visfumet tot ze al dente (beetgaar) zijn
- Bereid de vissaus:
* Maak een roux met 25 gram boter en 25 gram bloem.
* Voeg de visfumet en de room toe.
* Smaak af met peper en zout.
- Schik de groenten op de kabeljauw en overgiet met de vissaus.
- Schik de aardappelpuree vervolgens op de zijkant van de ovenschotel.
- Als laatste de kwartjes kerstomaten toevoegen.
- Laat in de oven gratineren tot het een mooi bruin korstje krijgt.