Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 20 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Hoofdgerecht |
Beschrijving
De Cross & Blackwellsaus valt perfect te combineren met zowel lage rib, varkenskotelet als biefstuk. Deze veelzijdige saus dankt zijn naam aan het engelse merk van pickles "Crosse & Blackwell"
Ingrediënten
600 | Gram | lage rib (4 stuks van 150 gram) |
2 | Deciliter | bruine fond |
30 | Gram | sjalot |
1 | Deciliter | room |
2 | Eetlepel (Metric) | pickles |
50 | Gram | boter |
peper | ||
zout |
Bereidingswijze
- Verhit de boter in de pan en bak de lage rib aan. Kruiden met peper en zout.
- Neem de lage rib uit de pan en hou deze warm in een oven van 100°C.
- Bereid de Cross & Blackwellsaus:
* Gesnipperde sjalot aanstoven in boter zonder te kleuren.
* Voeg twee eetlepels pickles toe.
* Voeg vervolgens de bruine fond en de room toe. Laat inkoken tot op sausdikte.
* Breng op smaak met peper en zout.