Wijzig aantal personen:

Personen
personen
Bereidingstijd 20 minuten
Basisgerechten
ReceptenHoofdgerecht

Beschrijving

De Cross & Blackwellsaus valt perfect te combineren met zowel lage rib, varkenskotelet als biefstuk. Deze veelzijdige saus dankt zijn naam aan het engelse merk van pickles "Crosse & Blackwell"

Ingrediënten

600Gramlage rib (4 stuks van 150 gram)
2Deciliterbruine fond
30Gramsjalot
1Deciliterroom
2Eetlepel (Metric)pickles
50Gramboter
  peper
  zout

Bereidingswijze

- Verhit de boter in de pan en bak de lage rib aan. Kruiden met peper en zout.
- Neem de lage rib uit de pan en hou deze warm in een oven van 100°C.
- Bereid de Cross & Blackwellsaus:
* Gesnipperde sjalot aanstoven in boter zonder te kleuren.
* Voeg twee eetlepels pickles toe.
* Voeg vervolgens de bruine fond en de room toe. Laat inkoken tot op sausdikte.
* Breng op smaak met peper en zout.

Gebruikerslogin