Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 20 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Hoofdgerecht |
Beschrijving
Wokken of roerbakken is een snelle, gemakkelijke, gezonde en ideale manier om heerlijke en voedzame maaltijden te bereiden.
De wok is ontworpen om de warmte snel en gelijkmatig te verdelen.
Het bereiden van voedsel met de wok stamt oorspronkelijk uit China en soortelijke technieken hebben zich door heel Zuidoos-Aziƫ en India verspreid.
Ingrediƫnten
400 | Gram | noedels |
400 | Gram | kipfilet |
3 | Eetlepel | sojasaus |
100 | Gram | erwten |
150 | Gram | wortelen |
150 | Gram | chinese kool |
100 | Gram | prei |
4 | Eetlepel | arachideolie |
Bereidingswijze
- Snij de kipfilet in fijne reepjes of blokjes.
- Marineer de kipfilet in de sojasaus (+/-1 uur).
- Kook de noedels tot ze zacht zijn. Giet ze af en spoel af onder koud water. Laat vervolgens goed uitlekken.
- Snij de wortelen, prei en chinese kool in julienne.
- Verhit de 2 el olie in de wok. Wanneer de olie voldoende verhit is bak de kip. De sojasaus mag bij in de wok. Roerbak 2 minuten, schep de kip op een bord en hou dit warm.
- Maak de wok schoon en verhit vervolgende de resterende olie. Roerbak de wortelen, prei, chinese kool en erwten.
- Voeg de noedels toe.
- Doe de kip bij de wok en serveer.