Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 10 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
Een heerlijke luchtige en lichte chocolademousse. Het geheim: gebruik slechts 1 eigeel per 4 personen.
Ingrediënten
150 | Gram | fondant chocolade |
2 | Eetlepel (Metric) | room |
1 | limoen | |
10 | Gram | suiker |
6 | eieren |
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Scheid de eieren en klop het eiwit tot sneeuw.
- Voeg één eigeel en twee eetlepels room bij de gesmolten chocolade en meng dit tot een glad deeg.
- Voeg het tot sneeuw geklopte eiwit toe en spatel dit rustig onder de chocolade.
- Giet in 4 glazen schaaltjes.
- Als garnituur kan men zeste van limoen gebruiken. Dit geeft een zeer frisse toets aan de chocolademousse. Hoe gaat men te werk?
* Was de limoen overvloedig met water en maak van de schil kleine zeste.
* Kook de zeste 2 minuten in water, giet vervolgens af en spoel overvloedig met koud water.
* Breng vervolgens 1/2 dl water aan de kook en voeg 10 gram suiker toe.
* Kook de zeste van limoen hierin gedurende 3 minuten.
* Laat vervolgens afkoelen en leg op de opgesteven chocolademousse voor het serveren.