Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 30 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
Iedereen weet het sinaasappels en chocolade is een hemelse combinatie. Hier vinden jullie een combinatie van chocolademousse met sinaasappel.
Heeft u is zin om een chocolademousse als dessert te serveren maar wenst u het toch net iets anders te maken dan is dit voor u het geknipte recept.
Ingrediënten
150 | Gram | fondant chocolade |
2 | Eetlepel | room |
6 | eieren | |
2 | sinaasappels (onbehandelde) | |
3 | Eetlepel | poedersuiker |
Bereidingswijze
Chocolademousse:
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Scheid de eieren en klop het eiwit tot sneeuw.
- Voeg één eigeel en twee eetlepels room bij de gesmolten chocolade en meng dit tot een glad deeg.
- Voeg het tot sneeuw geklopte eiwit toe en spatel dit rustig onder de chocolade.
Sinaasappelcoulis:
- Snij de schil van de sinaasappelen in fijne reepjes (zeste), let er wel op dat dat u geen witte velletjes meeheeft. Dit maakt de zeste bitter.
- Pers de sinaasappelen vervolgens uit.
- Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de sinaasappelzeste en de suiker toe.
- Laat volledig inkoken.
- Giet de coulis vervolgens in glaasjes en giet daarbovenop de chocolademousse.
- Laat opstijven in de koelkast.
- Werk eventueel af met een partje sinaasappel.