Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 2 uur |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
De geschiedenis van de kaastaart:
Kaastaart is afkomstig uit het oude Griekenland. Waarschijnlijk werd de eerste kaastaart aan de atleten tijdens de eerste Olympische spelen geserveerd.
Wanneer de Romeinen Griekenland veroverden ontdekten zij deze delicatesse. De Romeinen verspreidden het recept voor kaastaart over heel Europa tijdens hun vele veroveringen.Tijdens de kolonisatie van Amerika kwam het recept ook daar terecht. Zo ontstond ook de alom bekende New York Cheesecake.
Ingrediënten
250 | Gram | platte kaas |
200 | Milliliter | melk |
300 | Gram | suiker |
200 | Gram | bloem (zelfrijzende) |
50 | Gram | margarine |
3 | eieren | |
1 | Eetlepel (Metric) | maizena |
1 | Snuifje | zout |
Bereidingswijze
Deeg :
De bloem samen met de margarine, 1 ei en 50 gr suiker goed mengen en kneden. Eventueel een weining water toevoegen.
Eén uur laten rusten.
Voor het uitrollen nog een tweede maal flink kneden. Doe het uitgerolde deeg in een springvorm en druk goed aan.
Kaasvulling :
Meng de platte kaas met de resterende 250 gr suiker, 2 eidooiers, de maizena en een snuifje zout. Langzaam de melk hier onder mengen.
De 2 eiwitten opkloppen en voorzichtig onder het deeg roeren.
De vulling in de klaargemaakte springvorm gieten.
Baktijd : 35 tot 45 minuten (hang af van de oven) in een voorverwarmde oven van 180°C.