Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 15 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
Panna cotta is een Italiaans dessert dat letterlijk gekookte room betekent. De basisingrediƫnten zijn room, bloemsuiker en gelatine. Het kan geserveerd worden met een frambozencoulis zoals hier het geval is maar men kan het ook serveren met karamel, chocoladesaus,...
Ingrediƫnten
2 | Deciliter | room |
60 | Gram | suiker |
30 | Gram | bloemsuiker |
1 | Deciliter | water |
3 | gelatineblaadjes | |
1 | Theelepel (Metric) | vanille extract |
1 | takje munt | |
100 | Gram | frambozen |
Bereidingswijze
Frambozencoulis:
- Breng het water en de bloemsuiker aan de kook.Laat dit tot een lichte siroop inkoken.
- Mix 75 gram frambozen en doe ze door een zeef. (de overige 25 gram zal gebruikt worden om de panna cotta af te werken.)
- Voeg de frambozen toe aan de suikersiroop en laat enkele minuten meekoken.
Panna Cotta:
- Breng de room samen met de suiker aan de kook en laat 3 minuten doorkoken.
- Voeg het vanille extract toe
- Week de gelatineblaadjes en knijp deze vervolgens uit.
- Voeg de gelatineblaadjes toe aan de room
- Schenk uit in glaasjes en laat 24 uur opstijven.
Afwerking:
- Wanneer de panna cotta is opgesteven kan men er de frambozencoulis opgieten.
- Werk af met een framboos en een takje munt.