Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 15 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
Tiramisu is een Italiaans dessert dat letterlijk trek mij op betekent. De meest karakteristieke elementen van de tiramisusmaak zijn de mascarpone, koffie en de alcohol. Hier werd geopteerd voor Bailey's maar in het oorspronkelijke gerecht werd er Marsalla gebruikt. De Bailey's kan ook nog vervangen worden door andere alcohol zoals onder andere amaretto, rum, cognac, sinaasappellikeur,...
Wanneer men tiramisu maakt moet men er wel op letten dat men de boudoirs (lange vingers) niet te lang in de koffie laat liggen. Dit kan resulteren in een te lopende tiramisu.
Ingrediƫnten
500 | Gram | mascarpone |
3 | Deciliter | koffie |
2 | Deciliter | bailey's cream the original |
2 | ei | |
75 | Gram | suiker |
2 | Eetlepel (Metric) | cacaopoeder |
400 | Gram | boudoirs |
Bereidingswijze
- Meng de koude koffie met 1,75dl Bailey's.
- Leg de boudoirs even in dit mengsel en schik ze vervolgens in een schaal.
- Klop de 2 eidooiers en de suiker tot een bleek mengsel (en ruban).
- Klop 1 eiwit stijf.
- Meng de ruban samen met de resterende Bailey's en voeg de marscarpone toe.
- Spatel er het eiwit onder.
- Bedek de boudoirs met de helft van het mascarpone-mengsel.
- Week voor een tweede maal een aantal boudoirs en maak een tweede laag.
- Giet vervolgens de rest van het mascarpone-mengsel over de boudoir.
- Afwerken met cacaopoeder.
Tip!
Wanneer men de bailey's door bijvoorbeeld sinaasappellikeur vervangt kan men de tiramisu afwerken met zeste van sinaasappel.
Aangezien Tiramisu niet gekookt of gebakken wordt zal de alcohol nog steeds aanwezig zijn.