Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 30 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
Lekkere luchtige mascarponetaart met ananas
Ingrediƫnten
75 | Gram | frambozen |
2 | Eetlepel | citroensap |
1 | Blik | ananasschijfjes |
200 | Gram | petit beurre koekjes |
200 | Gram | boudoir koekjes |
500 | Gram | mascarpone |
1 | Deciliter | water |
8 | gelatineblaadjes | |
6 | eieren | |
3 | Eetlepel | boter (zachte) |
1 | vanillestok | |
5 | Eetlepel | suiker (S2) |
30 | Gram | bloemsuiker |
Bereidingswijze
Frambozencoulis:
- Breng 1 dl water en 30 gr bloemsuiker aan de kook. Laat dit tot een lichte siroop inkoken.
- Mix 75 gram frambozen en doe ze door een zeef.
- Voeg de frambozen toe aan de suikersiroop en laat enkele minuten meekoken.
Taartbodem:
- Doe de Petit Beurre koekjes in een zakje en plet deze fijn met de deegrol.
- Meng onder de geplette koekjes het citroensap en voeg er vervolgens de zachte boter aan toe. Meng dit alles tot een kruimelige massa.
- Leg een stuk huishoudfolie in een springvorm (met een doorsnede van +/- 18 cm)
- Bedek de rand van de springvorm met de boudoirs. Zet deze helemaal rond.
- Verdeel de koekjesmengeling gelijkmatig op de bodem en druk stevig aan.
- Snij vervolgens de ananasschijfjes in kleine stukjes en verdeel deze over de bodem. Hou het sap bij.
Mascarponemousse:
- Scheid het eiwit en het eigeel.
- Doe de mascarpone, eidooiers, suiker (S2) en de vanillepitjes van de vanillestok in een kom en klop tot een gladde massa.
- Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weten in een kom koud water. Verwarm intussen 2 dl ananassap in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warm ananassap. Wanneer de gelatine volledig is opgelost meng je deze met het mascarponemengsel.
- Meng dit alles goed.
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze rustig onder het mascarponemengsel.
- Giet het mascarponemengsel in de springvorm en laat +/- 6 uur opstijven.
Haal vervolgens de taart uit de springvorm en versier eventueel met vers fruit.
Serveer de frambozencoulis in een sauspotje, zo kan iedereen coulis nemen naar believen.