Wijzig aantal personen:

Personen
Personen
Bereidingstijd 30 minuten
Basisgerechten
ReceptenNagerecht

Beschrijving

Lekkere luchtige mascarponetaart met ananas

gerechtsfoto

Ingrediƫnten

75Gramframbozen
2Eetlepelcitroensap
1Blikananasschijfjes
200Grampetit beurre koekjes
200Gramboudoir koekjes
500Grammascarpone
1Deciliterwater
8 gelatineblaadjes
6 eieren
3Eetlepelboter (zachte)
1 vanillestok
5Eetlepelsuiker (S2)
30Grambloemsuiker

Bereidingswijze

Frambozencoulis:
- Breng 1 dl water en 30 gr bloemsuiker aan de kook. Laat dit tot een lichte siroop inkoken.
- Mix 75 gram frambozen en doe ze door een zeef.
- Voeg de frambozen toe aan de suikersiroop en laat enkele minuten meekoken.

Taartbodem:
- Doe de Petit Beurre koekjes in een zakje en plet deze fijn met de deegrol.
- Meng onder de geplette koekjes het citroensap en voeg er vervolgens de zachte boter aan toe. Meng dit alles tot een kruimelige massa.
- Leg een stuk huishoudfolie in een springvorm (met een doorsnede van +/- 18 cm)
- Bedek de rand van de springvorm met de boudoirs. Zet deze helemaal rond.
- Verdeel de koekjesmengeling gelijkmatig op de bodem en druk stevig aan.
- Snij vervolgens de ananasschijfjes in kleine stukjes en verdeel deze over de bodem. Hou het sap bij.

Mascarponemousse:
- Scheid het eiwit en het eigeel.
- Doe de mascarpone, eidooiers, suiker (S2) en de vanillepitjes van de vanillestok in een kom en klop tot een gladde massa.
- Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weten in een kom koud water. Verwarm intussen 2 dl ananassap in een steelpannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze toe aan het warm ananassap. Wanneer de gelatine volledig is opgelost meng je deze met het mascarponemengsel.
- Meng dit alles goed.
- Klop de eiwitten stijf en spatel deze rustig onder het mascarponemengsel.
- Giet het mascarponemengsel in de springvorm en laat +/- 6 uur opstijven.

Haal vervolgens de taart uit de springvorm en versier eventueel met vers fruit.
Serveer de frambozencoulis in een sauspotje, zo kan iedereen coulis nemen naar believen.

Nieuwe reactie inzenden

  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Meer informatie over formaatmogelijkheden

Gebruikerslogin

Recente reacties