Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 15 minuten |
Basisgerechten | |
Recepten | Voorgerecht |
Beschrijving
Tartare van tonijn is een zeer fris en licht voorgerechtje. De sesamzaadjes geven net die extra toets waar iedereen naar op zoek is om van een gewoon gerechtje toch weer iets bijzonders te maken.
Ingrediënten
500 | Gram | tonijn |
2 | Stuk | lenteuitjes |
1 | Stuk | citroen |
1 | Eetlepel (Metric) | koriander (verse) |
2 | Eetlepel | sesamzaad (geroosterd) |
1 | Eetlepel (Metric) | soyasaus (donkere) |
2 | Eetlepel (Metric) | olijfolie |
balsamicocrème | ||
2 | Eetlepel | suiker |
wasabi | ||
peper | ||
zout |
Bereidingswijze
- Snij de tonijn in fijne brunoise.
- Hak de koriander fijn en snij de lenteuitjes fijn.
- Breng de tartare op smaak met citroensap,olijfolie, soyasaus, peper, zout en koriander. Meng dit alles goed door elkaar en voeg vervolgens de lenteuitjes en het sesamzaad toe.
- De tartare goed laten koelen en in een metalen cilinder laten opstijven.
- Maak zeste van citroenschil (reepjes van 2mm op 4cm) en kook deze in 1 dl water en 2 eetlepels suiker. Laat dit mengsel +/- 5 minuten koken en spoel af onder koud stromend water.
- Schik de tartare centraal op een bord en werk af met enkele druppeltjes balsamicocrème en zeste van citroen.