Voorgerecht
Salade met gepaneerde scampi's
Zin in iets anders? Dan is deze salade met gepaneerde scampi's, spekjes en pijnboompitten zeker iets voor u!
De scampi's worden gepaneerd met panko, panko is een soort paneermeel dat wordt gebruikt in de Japanse keuken. Dit paneermeel wordt zowel gebruikt om te bakken als om te frituren. Panko wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood. Panko is verkrijgbaar in bij delhaize, carrefour en makro.
Tartare van tonijn met geroosterde sesamzaadjes
Tartare van tonijn is een zeer fris en licht voorgerechtje. De sesamzaadjes geven net die extra toets waar iedereen naar op zoek is om van een gewoon gerechtje toch weer iets bijzonders te maken.
Tartare van zalm met een fris bieslooksausje
Tartare van zalm met een fris bieslooksausje.
Garnaalkroketten
Garnaalkroketten
Gravadlax met een mosterd-dilledressing
Gravadlax is een typisch Scandinavisch gerecht.
In de middeleeuwen werd de gravadlax door vissers gemaakt om de vis langer en beter te kunnen bewaren. Zij zoutten de zalm en lieten hem vervolgens licht "rijpen" door hem in zand te begraven. Vaak werden er nog stenen op gelegd om er extra vocht uit te persen. Het woord grav is Zweeds en Noors voor "gat in de grond" of "graf" en lax (of laks) is "zalm". Gravad lax is dus feitelijk "in de grond begraven zalm".
Tegenwoordig wordt gravadlax op een andere manier bereid. De zalm wordt nu een aantal dagen in een speciale marinade van zout, suiker en bepaalde kruiden, voornamelijk dille, gelegd. De zalm droogt daarbij wat uit, en het vrijgekomen vocht maakt van de marinade een sterk geconcentreerde brij die voor de saus gebruikt kan worden.
Tonijntartare
Tonijntartare is een zeer verfrissend en gemakkelijk gerecht.