Wijzig aantal personen:

Personen
personen
Bereidingstijd 15 minuten
Basisgerechten
ReceptenVoorgerecht

Beschrijving

Tonijntartare is een zeer verfrissend en gemakkelijk gerecht.

Ingrediënten

600Gramtonijn
1 citroen
30Gramsjalotten
5Grambasilicum
10Grambladpeterselie
1Eetlepeldonkere sojasaus
  wasabi
  peper
  zout

Bereidingswijze

- Hak de bladpeterselie fijn
- Snij de verse basilicum in fijne julienne
- Versnipper de sjalotjes zeer fijn
- Haal de tonijn uit de koelkast en snij deze in brunoise (blokjes).
- Meng de tonijn, bladpeterselie, basilicum en sjalotjes onder elkaar. - Voeg het sap van één limoen toe.
- Smaak af met donkere sojasaus, wasabi, peper en zout.

Presentatie:
- Neem een groot bord en vul een glas met de tartare, druk deze goed aan. Kantel vervolgens het glas op het bord. De tartare zal in een mooie ronde vorm op het bord blijven staan.
- Afwerken met een schijfje limoen en een bladje bladpeterselie.

Gebruikerslogin